Prøv en gratis CMS og Webshop demo
Support telefonnummer
Ring 70 27 34 55

Hvordan kan jeg oprette varianter på en vare?

 
Svar:
Opdateret den 25-06-10 11:48Print side

Du kan oprette varianter på to måder:

Normal variantstyring
Som standard kan du oprette farve- og størrelsesvarianter på en vare ved at klikke på fanebladet "Varianter" på varekortet i shopadministrationen. Her der der to felter - et til farver og et til størrelser. Du skal blot indtaste nogle farver og/eller størrelser adskilt med komma, f.eks. "sort, hvid, rød, blå" i farvefeltet og "40, 41, 42, 43" i størrelses feltet.

Nederst på siden har du mulighed for at skrive en besked til kunden vedr. varianterne, f.eks. at en given variantkombination er midlertidigt udsolgt.

På varekortet i shoppen bliver varianterne vist på følgende måde:

Kunden kan via 2 dropdown-menuer vælge den variantkombination der ønskes. De valgte varianter kan forøvrigt ses i varekurven, hvor kunden også har mulighed for vælge varianter. Hvis kunden lægger 2 stk. af den same vare i kurven, men med forskellige variantkombinationer, vil varen optræde på 2 ordrelinjer.


Avanceret variantstyring (kræver tilkøb til webshoppen)
Den avancerede variantstyring består grundlæggende af en række selvstændige varenumre, der kan kædes sammes på en vare af typen "Variantmaster".

Du skal indledningsvis oprette nogle variantgrupper og varianter i webshoppens opsætning. Disse variantgrupper og varianter skal bruges på "Variantmaster"-varen, når de forskellige varianter skal tildeles en varianttype. De kan bruges flere varer og skal derfor kun oprettes en gang i systemet.

Du skal nu oprette en "Variantmaster"-vare. Det er som standard kun mastervarerne der vises i shoppens varelister mv. - dog ikke i søgeresultater, hvor evt. variantvarer også vil optræde. Dernæst skal di oprette det antal variantervarer der svarer de ønskede variantkombinationer. I ovenstående eksempel skal der oprettes 12 variantvarer. Du kan med fordel bruge kopi-knappen på varekortet og blot tildele nye varenumre. Derudover kan det også være en fordel for dig hvis de retter varenavnet så det er muligt at aflæse hvilken variant der er tale om.

Når alle varianterne er oprettet kunne det se ud som følgende:

Af varelisten fremgår det hvilke varer der er henholdsvis varianter og variantmaster.

Derefter skal du kæde alle varianterne sammen på variantmaster-varen. Klik derfor på denne vare og åben fanebladet "Varianter". Da typen på denne vare nu er en "Variantmaster", så er indholdet anderledes end i ovenstående eksempel (Normal variantstyring).

Du skal først klikke på knappen "Variantgrupper" for at vælge de variantgrupper der skal være på varen. I dette eksempel vælges "Farver" og "Størrelser" i popud-vinduet. Markér dem i feltet til venstre og klik på den øverste knap for at vælge dem. Afslut ved at trykke på "Gem".

Derefter er du klar til at udvælge de variantvarer der skal kobles sammen med variantmasteren. Klik på knappen "Tilføj variant", hvilket åbner et popup-vindue hvor du først vælger en varegruppe.

Klik på den første vare du vil bruge som variant. Vinduet lukker og du kan nu se den valgte varer i variantlisten, hvor du blot skal vælge den farve og størrelse der passer til varen. På samme måde fortsætter du med de andre varianter.

I takt med at du tilføjer variantvarer til variantmaster forsvinder disse varer fra listen i popup-vinduet. Hvis du skulle komme til at oprette en variantkombination der allerede findes vil du få en advarsel fra systemet.

I webshoppen vil kunden se følgende, når vedkommende har valgt en variant på variantmaster-varen:

Når kunden vælger en variantkombination skifter varenummer, varenavn, billede og evt. pris, hvis der er forskel på denne på de forskellige varianter. Dvs. at hver variantvare er et selvstændigt varenummer og du har dermed også muligheden for at deaktivere en vare, hvis den midlertidigt er udsolgt. Så vil den variantkombination som varen repræsenterer ikke optræde i dropdown-menuen og kunden kan derfor ikke bestille den.


Tilbage
Leverandør af EasyPage CMS - PK Data Network ApS - Baldersbuen 15 F, 1. tv - 2640 Hedehusene - Telefon: +45 7027 3456 - e-mail: info@easypage.dk